Om os

Her på siden finder du tips til, hvordan du med store og små skridt kan leve mere klimavenligt. Vi er en håndbog til den travle dansker, der vil undgå clickbait og sensationsjournalistik og i stedet interesserer sig for fakta, men ikke har tid til at dykke dybt i lange forskningsrapporter. Vi har læst de tunge tekster og sorteret kildekritisk i artikler, så du kan få essensen af den mest essentielle viden om klimavenlig livsstil præsenteret kort og præcist.

I Danmark har vi det godt. Så godt at vi faktisk er et af de lande i verden, der udleder allermest CO2 pr. indbygger. En gennemsnitsdansker udleder nemlig 17 ton CO2 om året. For at sætte det i relief, skal vi og resten af verden, for at holde os under 2 graders stigning i den globale opvarmning, helt ned under 2,3 ton CO2 / person / år. Dette mål er vi desværre stadig langt fra, da gennemsnitsudledningen for en verdensborger i dag er 7,5 ton CO2 / år.

Heldigvis viser flere og flere af os danskere interesse for at leve mere bæredygtigt, og efterspørgslen på gode råd er stor. Desværre synes hele ni ud af ti danskere at det er svært at finde viden om klimavenlig livsstil, på trods af at internettet bugner af information. For at finde ud af hvilke handlinger, der virkelig batter, skal man læse mange lange artikler, høre podcasts og se dokumentarer og debatter på tv. Man skal derefter prøve at skille skidt fra kanel, hvilket er svært da klimabudskaberne varierer, afhængig af om de kommer fra flyselskaber eller veganere.

Vi har derfor udviklet en platform, der samler de vigtigste råd om bæredygtig livsstil, på en overskuelig og lettilgængelig måde.

Vores data stammer fra solide kilder, som fx EU, Klimarådet, Concito og universiteter, og vi linker altid direkte til det dokument eller den hjemmeside, hvor informationen kommer fra. Når en solid kilde ikke har været til rådighed, har vi tydeligt indikeret, at den anvendte kilde er tvivlsom. Vi lægger stor vægt på, at du altid kan genfinde de rapporter, der ligger til grund for vores tal og tips, således at du let kan få den fulde baggrund for et emne, hvis du vil vide mere.

Vi håber på, gennem korte og præcise faktabaserede tips, at give dig, der gerne vil leve lidt grønnere, et værktøj til at komme i gang. Et værktøj til at kunne prioritere hvilke ændringer i hverdagen der giver mest mening for dig. Vi har rangeret alle tips i tre niveauer efter hvilken effekt handlingen har på klimaet, hvor de tips der batter mest har et helt udfyldt hjerte. Således håber vi at gøre det let og overskueligt at vælge de tiltag som har den største gavnlige effekt for klimaet. Vores mission er nemlig at gøre klimavenlig livsstil til en livsstil for alle

Siden er skabt af almindelige borgere som en hjælp til almindelige borgere. Arbejdet med siden udføres af et hold bestående af frivillige, der har fået økonomisk hjælp af Furesø kommune til at dække etableringsomkostningerne.

Klimasidens team

Signe Micas Pedersen

Martin Wæver Pedersen

Alexandros Kokkalis

Tina Loock

Fie Hollis

Kristian Thorsen

Copyright 2019 - Klimasiden.
All rights Reserved